Til tross for at folk med et enkelt fingersveip har mer informasjon tilgjengelig enn noen gang før, er enkeltpersoner stadig mer motvillig til å samhandle med utenlandske ideer og perspektiver. Dette hevder den australske menneskerettighetskommissæren Lorraine Finlay.
"I dagens verden vil jeg si at søken etter kunnskap og sannhet muligens er viktigere enn noen gang i historien", sier Finlay.
"Vi lever i en tid der informasjon er mer tilgjengelig enn noen gang før. Likevel lever vi i en tid der jeg frykter at vi faktisk har mindre interesse for nye ideer. "
"Vi lever i en tid der vi prioriterer følelser fremfor fakta, der vi søker bekreftelse fremfor visdom og der folk er mindre villige til å samhandle med ulike perspektiver eller utfordre seg selv i møtet med vanskelige ideer. "
"I disse omgivelsene er det viktigere enn noen gang å ha enkeltpersoner og institusjoner som verdsetter ideer, som ser på utdanning som nøkkelen til å fremme allmennhetens beste og som er engasjert i søken etter visdom og sannhet", sier Finlay.
Finlay talte ved innvielsen av professor Gabriël A. Moens bibliotek ved Sheridan institutt for høyrere utdanning i Perth i Australia den 4. april.
Moens er medlem av "Order of Australian", professor emeritus i jus ved universitetet i Queensland, dekan ved universitetet Murdoch og fast skribent for Epoch Times USA.
Finlay berømmet Moens og sa at det nyåpnede biblioteket uttrykte mange kvaliteter, inkludert en "kjærlighet til ideer, troen på viktighet av kunnskap og i tillegg et urokkelig engasjement for dyktighet".
"Vi lever i en tid med smarttelefoner og søkemotorer. I denne epoken er det mange mennesker, og jeg skammer meg over å si mange advokater, som kanskje tror at biblioteker, og til og med juridiske biblioteker, er en relikvie fra fortiden; at de ikke lenger trengs fordi vi har informasjon tilgjengelig til fingertuppene", sier Finlay.
"I mine øyne spiller bibliotekene ikke bare en sterkt undervurdert rolle i våre samfunn, men ennå viktigere, bibliotekene ved utdanningsinstitusjonene er selve hjertet på et sted som vil plassere søken etter kunnskap i kjernen av grunnlaget for sin eksistens."
Perth-ordfører Basil Zempilas sa at han følte seg "hjemme" ved instituttet.
"Jeg følte meg hjemme på grunn av de enestående egenskapene jeg har sett hos menneskene i dette rommet. De enestående egenskapene denne institusjonen står for. Høyere utdanning er veldig viktig for samfunnet vårt, akkurat som familiefølelsen, og det ser jeg rundt meg", sier Zempilas.
"Verdiene våre som vi aldri bør glemme, er viktige. Det er viktig for oss alle å gjøre det rette og ikke la sunn fornuft bli slått ned på eller beseiret. Det trenger ikke være mer komplisert enn som så", la ordføreren til.
Professor Philip Evans ved University of Notre Dame i Australia understreket viktigheten av å omfavne trykket materiell fremfor digitale.
"Trykte bøker er bedre for øynene med tanke på at mange gjøremål krever at vi stirrer på en dataskjerm hele dagen."
"Elektroniske bøker kan gi skjermtretthet, tåkesyn, rødhet, tørrhet og irritasjon", sier Evans.
"Med trykte bøker er det mindre sannsynlig at du blir distrahert. Ikke overraskende har folk som leser e-bøker og informasjon fra dataskjermer lettere å havne på et sidespor."
Evans la også til at Australia trenger en "annen type" jusutdanning der "pastoral omsorg ikke bare er ord i en forretningsidé, men selve grunnlaget for jusstudiet".
"Der de valgfrie enhetene ikke bare ... reflekterer samtidens juridiske problemstillinger og spesialiteter, men også ... moralske spørsmål i den grad de prioriterer mål som er verdt å forfølge sammen med rettigheter og plikter som skal lede menneskelig oppførsel i en kristen kontekst", sier han.
Kontakt journalisten: [email protected]