"Statens beredning för medicinsk och social utvärdering" (SBU) oppgir at det mangler forskning på hvilke behandlingsmetoder som faktisk fungerer.
– Noen får ingen behandling i det hele tatt, andre får en svært enkel behandling. mens andre igjen får svært omfattende behandling, sier psykologen Jacob Clason van de Leur, som nylig har tatt doktorgrad i psykologi ved Uppsala universitet, til SVT.
En av de som ble rammet av utmattelsessyndrom, er 35-årige Emelie Andersson som jobber på et lager. Hun søkte hjelp flere måneder etter at hun hadde fått symptomet. Hun hadde blant annet problemer med hukommelsen.
– Det var slitsomt å få meg fra sengen til sofaen. Bare det å vite at jeg måtte på jobb igjen, ga meg enormt stress, sier hun til DN.
Ifølge artikkelen skyldes økningen av utmattelsessyndrom delvis en mindre restriktiv lovgivning. En annen forklaring er at arbeidsstyrken er mye større i dag enn i 2010.
Det er imidlertid ikke bare sykefraværet på grunn av utmattelsessyndrom som har økt. Mikael Sahlin ved "Försäkringskassan" sier til DN at sykefraværet generelt har økt siden 2005 og er nå "på sitt høyeste nivå".
I 2010 var 92.000 personer sykemeldte i Sverige. I februar i år var antallet oppe i 211.000. I Norge er nå 130.000 personer sykemeldt hver dag.