Den europeiske unionen oppfordret Kina til å garantere ytrings- og pressefrihet. Dette er etter at en britisk BBC-journalist i Kina har blitt utsatt for trusler og press fra det kinesiske regimet.
Nylig fortalte journalisten John Sudworth til BBC at han flyttet til Taiwan med familien fordi det var "for risikabelt å bli værende" i Kina.
Trusler og skremsel
I flere reportasjer har han rapportert om det kinesiske regimets undertrykking av uigurene i Xinjiang-regionen. Han har fortalt til den britiske tv-kanalen at teamet hans blant annet har blitt utsatt for trusler om rettslig forfølgelse og skremsels-taktikk av kinesiske myndigheter.
"Johns rapportering har avslørt sannheter som de kinesiske myndighetene ikke vil at omverdenen skal få kjennskap til", sa BBC i en uttalelse.
I løpet av de siste årene har det blitt mye vanskeligere for utenlandske journalister å jobbe i Kina.
"I 2020 så man en stor økning i de kinesiske myndighetenes anstrengelser for å gjøre det vanskeligere for utenlandske korrespondenter å arbeide i Kina", skrev Foreign Correspondents' Club of China (FCCC) i sin årlige rapport som kom ut i begynnelsen av mars 2021.
Uro
I fjor ble minst 18 utenlandske journalister, blant annet fra Wall Street Journal og New York Times, utvist.
EU sier at de gjentatte ganger har gitt utrykk for sin bekymring til de kinesiske myndighetene angående situasjonen for utenlandske journalister i Kina.
"EU oppfordrer Kina til å overholde sine forpliktelser i henhold til nasjonal og internasjonal lov og å garantere menings- og pressefrihet som er nedfelt i grunnloven til Folkerepublikken Kina og Verdenserklæringen om menneskerettigheter", sa en EU-talsmann i en pressemelding .