Varslere avslører fusk i Pfizers vaksinestudie

Svenske leger og forskere mener at mistanken om forsknings-fusk undergraver tilliten til Pfizer som har ansvaret for å teste vaksinen. Foto: Frederic J. Brown/AFP via Getty Images
21. november 2021
AD

En av Pfizers underleverandører er mistenkt for å ha drevet omfattende forskningssvindel i forbindelse med en studie av Pfizers covidvaksine. Dette melder British Medical Journal (BMJ).

Den 2. november skrev BMJ, som er et av verdens ledende medisinske tidsskrifter, en artikkel om avsløringen fra varsleren Brook Jackson, tidligere regionsjef i Texas for forskningsselskapet Ventavia, som er ett av flere selskaper som jobber med Pfizers fase III-studien.

Jackson som jobbet med Pfizers vaksinestudier, forteller at selskapet forfalsket data, satte bind for øynene på pasientene, ansatte vaksinatører med utilstrekkelig opplæring og var trege med å følge opp bivirkninger som var blitt rapportert i fase III-studien.

Hvis man skal massevaksinere hundrevis millioner barn rundt om i verden, kan man ikke ha data som hentes fram på en tvilsom måte, det er fullstendig uetisk.

- Nils Littorin, lege og har doktorgrad i klinisk mikrobiologi

BMJ har mottatt titalls interne bedriftsdokumenter, bilder, lydopptak og e-poster som bekrefter Jacksons påstander. Informasjon fra tidligere ansatte ved Ventavia underbygger også vitnesbyrdet.

I forrige uke sendte en gruppe svenske leger og forskere fra Läkaruppropet.se ut en pressemelding om hendelsen.

«Vi mener at dette er alvorlige mangler som må utredes skikkelig. Ellers vet vi ikke hva som er korrekt innrapportert, både når det gjelder resultater og bivirkninger», sier Nils Littorin som er lege og har doktorgrad i klinisk mikrobiologi, til Epoch Times.

Nils Littorin, lege og har doktorgrad i klinisk mikrobiologi, anser det som alarmerende at amerikanske FDA ikke gransket Ventavia etter at rapporten ble mottatt. Foto: Privat

Den 25. september rapporterte Brook Jackson inn saken til det amerikanske FDA (tilsvarende det norske legemiddelverket). Samme dag ble hun sparket fra Ventavia. Til tross for rapporteringen, utførte aldri FDA en granskning av Ventavias virksomhet.

Ifølge pressemeldingen skriver BMJ at FDA gjennomgikk bare ca en prosent av alle kliniske studier i tidsrommet 2000-2005. Siden har antallet granskninger gått ned. I august 2021 publiserte FDA et sammendrag av antall granskninger av Pfizers covid-vaksinestudier. Totalt hadde 9 av 153 studiesteder blitt undersøkt, noe som tilsvarer 6 prosent av studiens forskningssentre.

Nils Littorin mener uregelmessighetene som har fremkommet angående Ventavias del av vaksinestudien, reduserer tilliten til hele studien. Han understreker også viktigheten av at det nå utføres en upartisk gjennomgang av forskere som belyser hele Pfizers studiemateriale.

«Hvis man skal massevaksinere hundrevis millioner barn rundt om i verden, kan man ikke ha data som er produsert på en tvilsom måte; det er fullstendig uetisk», sier han.

Littorin påpeker at mange bivirkninger ikke har blitt fanget opp i studier av korona-vaksinene, som blodsykdommer og myokarditt som førte til at både Astra Zenecas og Modernas vaksiner ble satt på pause.

«I lys av dette må man her innta den samme holdningen om føre-var-prinsippet som ble gjort med de andre vaksinene. Den bør settes på pause for dem som har minimal risiko for alvorlig korona, altså barn og unge», sier han.

Kontakt journalisten: [email protected] 

Ad i artikkel – AdSense
AD