"Kina oversvømmer det globale markedet med billige produkter. USA vil ikke tillate at dette truer amerikanske arbeidsplasser", sa finansminister Janet Yellen den 8. april da hun avsluttet et gjenbesøk til Kina.
"Jeg vil ganske enkelt si at [situasjonen] ikke er akseptabel for USA", sa hun.
På sin andre tur til Kina som finansminister uttrykte Yellen gjentatte ganger Washingtons bekymring om Beijings voksende produksjon i den grønne energisektoren som inkluderer elektriske biler, batterier og solcellepaneler, ettersom husholdningenes forbruk fortsatt er svakt i landet.
Etter møtet den 8. april med "Bank of China"-sjef, Pan Gongsheng, tok Yellen opp saken på ny.
"Jeg er spesielt bekymret for hvordan Kinas vedvarende makroøkonomiske ubalanse, nemlig det svake husholdnings-forbruket og bedrifters overinvesteringer forverret av storstilt, statlig støtte i spesifikke industrisektorer, vil føre til betydelig risiko for arbeidere og bedrifter i USA og resten av verden", sa hun til journalister ved USA's ambassadørbolig i Beijing.
"Kina er nå rett og slett for stort til at resten av verden kan absorbere denne enorme kapasiteten. Og når det globale markedet oversvømmes av billige, kinesiske produkter, blir levedyktigheten til amerikanske og andre utenlandske firmaer usikre."
Finansministeren erkjente at det tar tid å ta opp saken. "Bekymringene våre vil ikke bli løst på en uke eller en måned", sa hun.
"Vi vil understreke behovet for et skifte i Kinas politikk i løpet av disse samtalene", sa hun.
Tegn tyder på at Beijing er motvillige til å endre den økonomiske strategien.
Den 7. april sa Li til Yellen at hun ikke skulle "politisere" økonomiske og handelsmessige spørsmål og oppfordret samtidig Washington til å se saken om industriell kapasitet "objektivt", ifølge et sammendrag av møtet publisert av Beijings utenriksdepartement.
Kinas handelsminister, Wang Wentao, tilbakeviste kritikken på et rundebordsmøte i Paris og kalte Washingtons og Brussels bekymringer om Kinas overkapasitet for "grunnløse".
Analytikere har antydet at det er på tide å øke tollen og legge press på det kinesiske regimet, gitt at landet nå er avhengig av eksport for å øke veksten fordi eiendomssektoren, som en gang var pilaren i økonomien, avtar.
På pressekonferansene nektet Yellen å spesifisere hvilke tiltak Biden-administrasjonen ville ta dersom Beijing ikke svarte på bekymringene.
Men hun understreket at Biden-administrasjonen ville presse Beijing til å endre kurs.
For over ti år siden førte Kinas massive statssubsidier til at "billig, kinesisk stål oversvømmet det globale markedet og ødela bransjer over hele verden og i USA", sa hun.
"Jeg har gjort det helt klart at president Biden og jeg ikke vil akseptere at det skjer igjen."