Store protester og vitnemål fra "karanteneleir" i Australia

Demonstranter samles ved «Shrine of Remembrance» i Melbourne den 23. oktober 2020 for å demonstrere mot pandemirestriksjonene. Foto: Darrian Traynor/Getty Images

De omfattende protestene mot Australias harde pandemilov fortsetter. Den 5. desember marsjerte hundretalls demonstranter inn i byen Ballarat nær Melbourne, som et symbol på et folkelig opprør mot staten.

Craig Kelly som er parlamentsmedlem og leder for United Australia Party, kalte det hele for en historisk hendelse og sammenlignet det med gullgruve-arbeiderstreiken i 1854 som har gjort Ballarat kjent. Gruvearbeidernes streik mislyktes, men den sees fremdeles på som et viktig skritt på veien mot økt demokrati og likhet i landet.

Craig Kelly kalte det for uetisk og "u-australsk" at mennesker blir oppsagt fordi de ikke ønsker å ta en vaksine og kalte den omfattende vaksinasjonen verden over for et "globalt, medisinsk eksperiment".

«Jeg står her i en medisinsk-fascistisk stat. I neste valg kommer vi til å kjempe for folket, for frihet og rettighet hos innbyggerne i delstaten Victoria», sa han.

Protesten etterfulgte store demonstrasjoner i Melbourne dagen før da titusenvis mennesker var ute i gatene i protest mot vaksinekravet og restriksjonene.

Demonstrasjonene ble utløst av en ordre fra delstatsledelsen som innebærer at det store flertallet av Victorias arbeidsstyrke vil bli oppsagt hvis de ikke er fullvaksinert den 16. desember. Dessuten har en kontroversiell, ny pandemilov blitt stemt igjennom. Den erstatter tidligere unntaksregler og gir delstatens statsminister og helseminister makt til å erklære en pandemi og innføre restriksjoner.

Regjeringen har sagt at loven innebærer økt åpenhet, men opposisjonen, juridiske organisasjoner og rettighetsgrupper har kritisert den, til tross for visse tillegg. Daniel Webb ved «Human Rights Law Center» sa at loven tross alt er en forbedring i forhold til den nåværende fordi den tydeliggjør grunnen til ulike restriksjoner og rettigheter som folk blir frihetsberøvet fra. Dette er en forskjell fra lignende lover i andre delstater.

I delstaten Northern Territory den 1. desember ble det rapportert om at tre tenåringer var blitt pågrepet av politiet etter å ha gått fra et karanteneanlegg i Howard Springs. De tre hadde vært i kontakt med en person som hadde testet positivt og ble derfor beordret til karantene. Ifølge Northern Territorys politikommisær Jamie Chalker kommer man nå til å forsterke kameraovervåkingen i anlegget, rapporterte ABC News.

Det føles som å sitte i fengsel og som om man har gjort noe galt.

Karanteneanleggene har fått hard kritikk og sammenlignes med konsentrasjonsleirer på internett. Det har til og med gått ubekreftede rykter om at det australske militæret har tvangsvaksinert aboriginer, australske urinnbyggere på anlegget i Howard Springs, noe som likevel ble avvist av aboriginsk helsepersonell på stedet.

26-årige Hayley Hodgson som havnet i anlegget etter å ha vært i kontakt med vennen sin som var smittet, sammenlignet opplevelsen med å sitte i fengsel.

«Det var en forferdelig følelse. Det kjentes som å sitte i fengsel. Man føler at man har gjort noe feil. Det som de holder på med, er inhumant. Man er så liten, og de overmanner en, og man føler seg som ingenting», sa hun til det brittiske nyhetsnettstedet Unherd. I en video som har blitt spredt på sosiale medier, står to ansatte ved anlegget og advarer Hodgsom etter at hun har brutt reglene ved å gå ut på balkongen utenfor rommet sitt uten munnbind. Hodgson motsetter seg, men de bare påminner henne om reglene, i stedet for å bøtelegge henne. Bøter for å bryte australske karantenelover kan ligge på over 5.000 australske dollar eller 32.000 norske kroner.

Epoch Times har kontaktet Northern Territories media angående covid-spørsmål. De har sagt at de vil komme tilbake med kommentarer.

Ad i artikkel – AdSense
AD