Ikke et eneste kjøretøy ble solgt i Shanghai i april ifølge «Shanghai Automobile Sales Association» den 16. mai. Dette er et direkte resultat av nedstengninger der innbyggerne ikke lenger trenger bilene sine. De har ikke råd til dem uansett.
Ifølge «China’s National Bureau of Statistics» falt fabrikkproduksjon og forbruket i forrige måneden, og landets arbeidsledighet økte til 6,1 prosent. Forbruket sank med 11,1 prosent sammenlignet med april i fjor. Bilproduksjonen minket med 43,5 prosent. For kinesiske innbyggere mellom 16 og 24 år er arbeidsledigheten økt til 18,2 prosent.
Stella Yifan Xie ved «The Wall Street Journal» som dekket de siste dataene fra Kina, skrev at det er "ytterligere bevis på den økonomiske skaden utløst av landets strengeste pandemi-begrensningstiltak på mer enn to år.»
«The Financial Times’» Jonathan Moules sa følgende: "Dagens data er en sterk påminnelse om de økonomiske skadene som har skjedd på grunn av Kinas nulltoleranse i forhold til coronaviruset. Tiltakene ble gjennomført ved nedstengninger av hele byer, massetesting og karantenesentre".
Regimets bestemmelse om å gjennomføre nedstengninger er politisk og har globale, økonomiske effekter. Ifølge Moules har den kinesiske lederen Xi Jinping "bekreftet sitt engasjement i forhold til politikken for å utrydde Covid i forkant av ønsket om en tredje maktperiode senere i år. Det forventes at dette har dype konsekvenser, ikke bare for Kina, men for de globale forsyningskjedene".
De katastrofale økonomiske effektene av "null-COVID"-strategien og det feilslåtte kinesiske helsesystemet for å bekjempe COVID effektivt setter kinesiske innbyggere under et enormt press.
Den siste modellen forutsier at 1,6 million kinesere vil dø og 2,7 millioner vil bli satt i intensivomsorg i løpet av bare tre sommermåneder hvis nedstengningen blir fjernet. Dette ville øke antall behov for intensivsenger med 15 ganger.
Likevel ser det ut til fortsatt nedstengning, uten økte og forbedrede vaksinasjoner. Det vil bare bremse ned i stedet for å utrydde covid-smitte.
På grunn av mutasjon av coronaviruset til mer smittsomme, men mindre dødelige former, sa generalsekretær for WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, nylig at Kinas "null-COVID"-strategi var uholdbar. Han etterlyste et skifte i tilnærmingen, men Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) sensurerte kommentarene hans.
Xi sin hardnakkede forkjærlighet for nedstengning forårsaker nå motstand og protester fra kinesere. Man kan forstå hvorfor.
I Beijings største distrikt, Chaoyang, tvang regimet 3,5 millioner innbyggere til å gjennomgå 17 runder med COVID-19-tester i løpet av tre uker. Det er nesten én test per dag per person.
En kultur som skulle blomstre på grunn av intelligens og livskraft hos folk, er i stedet kontrollert til punktet av lammelse. Hvis kulturen ikke var lammet, ville den vært kanalisert til KKP’s onde hensikter.
Mens Xi offentlig gratulerte seg selv for noen få måneder siden med "suksessen" med nedstengning, muterte en tidligere variant av COVID til Omicron. Kineserne fikk ikke mRNA-vaksinen som ville vært effektiv mot Omicron, fordi Xi ikke vil innrømme at vestlig teknologi er overlegen hjemmelagde, kinesiske vaksiner basert på utdatert teknologi.
Xi vil heller ikke innrømme at nedstengning ikke er egnet for Omicron, fordi han ønsker en tredje periode som “styreleder for alt” som er det nye ironiske navnet for denne uvitende lederen som har tatt roret innen nesten enhver portefølje, inkludert økonomien.
"Fra Mao til Deng og nå Xi har det kinesiske kommunistsystemet produsert og forlenget utrolige nivåer av uvitenhet blant partiledere", ifølge Yu i Taipei Times.
Ifølge Yu har den totale makten til KKP fremmet korrupsjon, arroganse og uvitenhet og vil føre til Kinas fall; med ett ord, arroganse.
Den angivelig markedsorienterte og praktiske statsministeren, Li Keqiang, har fått mer offentlig ansvar for økonomien. Likevel vil han trekke seg i år og kan i mellomtiden bli satt opp som en fallende stjerne som skitner til Xis vei mot videre oppstigning.
Dessverre ser det ut til at Xi beholder makten, og hans "null-COVID"-strategi ser ut til å være like forankret som alltid.
Synspunkter uttrykt i denne artikkelen er skribentens meninger og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Epoch Times.