Tidligere etterretningsoffiser: Kina overgår USA i bygging av krigsskip

Soldater fra Kinas frigjøringsarmé marsjerer i Moskva den 24. juni 2020 på Den røde plass under en militærparade som markerer 75-årsdagen for den sovjetiske seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig. Foto: Pavel Golovikin/POOL/AFP via Getty Images

Kina overgår USA i bygging av krigsskip, ifølge veteran etterretningsoffiser og forfatter Grant Newsham.

USA’s marinesekretær, Carlos Del Toro, sa den 28. februar at det kinesiske militæret produserer krigsskip i høyere tempo enn USA og setter USA’s overlegenhet til sjøs i fare. Han bemerket at Kina for tiden har omtrent 340 skip og prøver å få 100 i tillegg innen 2030.

Newsham gjentok Toros mening og la til at antallet ikke en gang inkluderer regimets kystvaktskip, som er bygget som krigsskip, og en maritim milits som har tusenvis av skip til formålet.

USA’s marine har, ifølge rapporter, omtrent 295 skip for å dekke hele verden.

"De kinesiske verftene har sjøsatt i størrelsesordenen omtrent 5 til 1 i løpet av det siste tiåret. For hvert krigsskip vi setter på vannet, sjøsetter de fem. De har en mye større skipsbyggingskapasitet enn oss. Vi har tillatt vår kapasitet å visne hen. Kineserne har bygget sin skipsbygging opp i en svimlende fart", fortalte Newsham til NTD’s “China in Focus”-program den 4. mars.

"Hvis kinesiske myndigheter velger sine angrepspunkter og får de riktige forholdene, vil de gi oss en riktig nesestyver, for å si det forsiktig."

"Og vi har effektivt tillatt dem å ta oss igjen og forbigå oss. I mer enn de siste 20 årene har vi diskutert trusselen og nektet å ta tak i det. Folk som faktisk tok opp bekymringen, ... ble satt på sidelinjen og bragt i taushet."

Avgrenset krig

Kina har ført en avgrenset krig overfor USA i flere tiår, ifølge Newsham, som også er en bidragsyter til Epoch Times.

"Det jeg påpeker, er at Kina allerede angriper oss", sa han. "Og de har holdt på med det minst i 30 år … lenger, sannsynligvis, men la oss bare si 30, og det har vært en avgrenset front."

Som forfatter av den snart utgitte boka “When China Attacks” og med flere tiårs erfaring i Asia, inkludert i USA’s sjøforsvar og som diplomat, sa Newsham at "den kinesiske tilnærmingen til krig og deres oppfatning av den er svært ulik vår."

"For Kina er den delen som handler om skyting, den såkalte kinetiske krigføringen, nesten det siste, og du gjør det bare hvis du må", sa han.

Newsham pekte på at COVID-19 epidemien angivelig stammer fra Kina og kalte den et "biologisk angrep på USA".

"Se hvor vellykket det har vært å svekke oss, få oss til å kjempe mot hverandre, virkelig ødelegge økonomien vår, stenge ned", sa han.

Newsham nevnte tilførselen av fentanyl (som er 75-100 gager sterkere enn morfin) inn i landet. Fentanyl er rapportert å komme fra Kina og har ført omtrent 70.000 amerikanere hvert år til døden. Mer enn 100.000 amerikanere har dødd av overdoser i løpet av 12 måneder, regnet frem til april 2021, i følge en rapport fra "U.S. Centers for Disease Control and Prevention".

Mer enn 64.000 av disse dødsfallene var resultat av syntetiske opioder som fentanyl; det dødeligste opiodet som eksisterer, viser studien.

"Kineserne fikk den amerikanske politiske klassen, forretningsklassen og finansklassene til å slippe dem inn i Verdens handelsorganisasjon (World Trade Organization, WTO). Det kostet godt over 3 millioner industriarbeidsplasser i USA", sa han og kalte det økonomisk krigføring.

Kina ble med i WTO i 2000 etter regimets status som Den nasjonen som var satt mest pris på/Normale handelsforbindelser. Dette ble gjort permanent av Clinton-administrasjonen samme år.

"I tillegg har de gått etter internasjonale organisasjoner, som FN og Verdens helseorganisasjon (WHO) for å få kontroll og effektivt få en mengde innflytelse over disse organisasjonene og ikke minst få dem til å gjøre det Kina vil at de skal gjøre", sa han.

"De har prøvd å få omgjort internasjonale lover eller bare ignorert dem, og de utfordrer verden hvis de prøver å gjøre noe med det."

Beijings sårbarhet

Newsham merket seg den kinesiske lederen Xi Jinpings oppfordring til USA om ikke å "misbruke konseptet nasjonal sikkerhet for å undertrykke kinesiske firmaer" under sitt toppmøte med president Joe Biden i november 2021.

Uttalelsen ble senere gjentatt flere ganger av kommunistregimet.

"Det viser at de var skrekkslagne ved tanken på å bli utestengte fra den amerikanske teknologien, uten tilgang til amerikanske markeder og så videre, og til og med til våre alliertes markeder", sa han. "Det kinesiske kommunistpartiet er sårbart overfor en økonomisk nedgang, og de vet det selv."

Newsham la også vekt på KKP’s frykt for at USA og/eller andre likesinnede land skal slutte seg sammen til en felles front mot regimet.

"Når de frie nasjonene i verden kommer sammen for å beskytte seg selv, gjør det Beijing svært, svært ulykkelig", sa han.

Kina er ekstremt sårbart på den økonomiske fronten fordi valutaen deres ikke kan konverteres fritt, ifølge Newsham.

Hvis Kinas tilgang til fremmed valuta blir kuttet, blir det vanskeligere for selskaper fra USA å investere i Kina, og regimet vil være i alvorlige vanskeligheter, la han til.

Å forstå regimets såre punkter ville gi USA en god idé om hvordan en motstrategi bør se ut, sa Newsham.

Ad i artikkel – AdSense
AD