I årevis har Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) fått overtaket i "i kampen om narrativene" med USA om sin plass i verden. Men en lovgiver og en gruppe Kina-eksperter ønsker å snu dette.
Et stort narrativ som det kinesiske regimet har lykkes med å spre, både i Kina og rundt om i verden, er at Kinas oppgang under KKP er uunngåelig og at partiet er "fryktløst", sa John Lee, seniorstipendiat ved "Hudson Institute", i et panel arrangert av tenketanken den 11. desember.
"Hvis du tar til deg disse narrativene, misliker du muligens det Kina gjør i verden, men du føler deg for maktesløs til faktisk å gjøre noe med det", sa han under arrangementet og kalte det "det ene området der vi må være på offensiven."
Et eksempel er det nylige toppmøtet mellom USA og Kina der president Joe Biden igjen omtalte den kommunistiske, kinesiske lederen som en "diktator", kort tid etter møtet deres.
"Denne uttalelsen skader ikke Xi Jinping", sa Lee. "Det som ville skadet Xi Jinping, er hvis Joe Biden hadde sagt at Xi Jinping er en inkompetent og korrupt diktator."
"Hvis KKP anses å være kompetent, ryddig og handler som det gjør til fordel for det kinesiske folket, som de sier til sitt eget land, spiller det ingen rolle at Xi Jinping er en diktator", forklarte han.
"Det vi trenger å gjøre, er å avsløre fasaden om at han er en vellykket diktator, fri for korrupsjon."
Å gå på offensiven i sine meldinger er kritisk fordi "Den kalde krigen er ikke over" for det kinesiske regimet, sa han.
Mike Waltz (republikaner fra Florida) som modererte samtalen, omfavnet Lees syn.
"Dette vil bli en idékrig", sa han i kommentarer til Epoch Times. "Formann Xi snakker absolutt om demokratiets nedgang i Vesten, og vi bør snakke om det faktum at diktatur og sosialisme aldri har vært vellykket, ikke er vellykket og aldri vil bli vellykket i fremtiden."
"Demokratiet kan ha sine feil, men det er uten tvil det beste regjeringssystemet i verden", sa han og la til at USA ikke kan la sine nøkkelressurser, legemidler og produksjonskjeder bli holdt som gisler av Kina.
USA "bør ikke være tilbakeholden med å påpeke" overgrepene det kinesiske, sosialistiske regimet utfører mot det kinesiske folket, la han til.
"Jeg tror mange medier her i USA og mange selskaper er redde for å snakke om det fordi de er avhengige av dem for profitt. Alt dette er ting vi burde være stolte av å snakke om. "
Hovedbudskapet som Beijing har forsøkt å imponere verden akkurat nå, er at relasjonen "USA versus Kina» er det grunnleggende problemet. Samtidig som han hevder at USA har skylden for den negative utviklingen i forholdet.
Men realiteten er akkurat det stikk motsatte, sier Miles Yu, direktør for "China Center" ved "Hudson Institute" og Kina-rådgiver for tidligere utenriksminister Mike Pompeo.
"Det er ikke Kina mot USA, det er Kina mot resten av verden", sa han. "Kina presenterer en annen styringsmodell som er i strid med den rådende, globale orden."
Washington ønsker at forholdet til Kina skal bedre seg og har sendt en rekke statsråder til Kina for det formålet. For Yu er likevel ideen om å redusere USA’s "hardhet" for å forbedre båndene, hvis den "appellerer til det narsissistiske egoet i Washington", "totalt vås".
"Hver eneste gang forholdet mellom USA og Kina blir verre, er alltid Det kinesiske kommunistpartiets politikk, deres ord og deres handlinger feil", sa han som en påminnelse til resten av verden.
Narrativet Washington prøver å bringe hjem er: "så lenge vi er snille mot en mobber, vil mobberen slutte å være en mobber."
Han anser rammebetingelsene og Washingtons nåværende fokus på "konkurranse" i håndteringen av Kina for å være et "veldig mangelfullt konsept".
KKP streber etter å få avtalene sine med USA til å fremstå som et "vinn-vinn"-scenario, men regimet tror egentlig ikke på det, advarte han.
"Det kinesiske kommunistpartiet ville aldri i verden akseptert det faktum at de kan tape", sa han. For hvis det skjer, "betyr det at regimet også vil være borte".
Med den kinesiske økonomien på randen av kollaps, ser seniorstipendiat Craig Singleton i "Foundation for Defense of Democracies" en mulighet "til å slippe ut noe av luften som Xi så desperat trenger for å snu økonomien".
Ved å strukturere og omformatere forsyningskjeder og redusere verdens avhengighet av Kina, vil USA være i stand til å "punktere narrativet om at Kina er fremtiden og at den kinesiske modellen på en eller annen måte er bedre", sa han.
"Jeg tror det er en økende, likesinnet forståelse mellom partnere og allierte om at dette er mulig."